Dr. Zeller Zsófia

Zsofi

Dr. Zeller Zsófia vagyok, 2006- ban végeztem fogorvosként a Pécsi Tudományegyetemen. 2014-ben született meg a kislányom egy háborítatlan szülés során, akivel egy csodálatos, problémamentes szoptatási korszakot élünk a mai napig. A szoptatási tanácsadással egy közösségi oldalon találkoztam először, ahol megismerkedtem a szoptatástámogatás elméleti és gyakorlati alapjaival és később, mint kiemelt válaszadó betekintést nyerhettem a segítő foglalkzásúak összetett munkájába.

Az eredeti szakmámban és a szoptatástámogatásban is a hozzám fordulók problémáinak megoldása mellett az információk megosztása, a saját egészségükkel kapcsolatos kérdésekben való “kompetenssé tétele” érdekelt leginkább. 2015 nyarától vagyok aktív tagja a Lactateam csapatának.

Célom a szoptatás és a hozzátáplálás témájában rendelkezésre álló  korszerű információkat hitelesen és érthetően, a lehető legegyszerűbb módon eljuttatni a kismamákhoz és kisbabás anyukákhoz. Szeretném, ha minél többen tapasztalnák meg a természet és a női test csodáját, ahogy az anya világra hozza gyermekét, majd önerőből, minden külső beavatkozás nélkül  képes hosszú hónapokig a saját testéből táplálni és életben tartani. Szeretném, ha minél kevesebb baba-mama páros szembesülne olyan problémákkal a szoptatás során, amelyek megoldásához szakember segítségére van szükség. Hiszem, hogy ismeretterjesztéssel, oktatással, felkészítéssel a leggyakoribb szoptatási nehézségek megelőzhetőek.

Szívesen segítem a hozzám fordulókat a szoptatásra való felkészülésben, alapvető félelmek és tévhitek eloszlatásában, szakember beavatkozását nem igénylő szoptatási problémák kezelésében, egyes szakorvosi kezelések során a szoptatás folytatásával kapcsolatban felmerülő kérdések tisztázásában, a hozzátáplálás kezdetével és módszerével, és a hosszútávú szoptatással kapcsolatos kérdésekben.

Ezen kívül szívesen válaszolok a szoptatással kapcsolatban felmerülő fogaszati kérdésekre, valamint ClauWi babahordozási tanácsadóként szívesen nyújtok segítséget a babával töltött hétköznapok praktikussá tételében is.

Dr. Zeller Zsófia – Babahordozási tanácsadás, szoptatás támogatás