Rólunk

2014 őszén öt pécsi anyuka azzal a szándékkal találkozott, hogy egy szupervíziós csoportot hozzanak létre saját maguk számára. Segítő foglalkozásukból adódóan mindannyiuktól rendszeresen kismamák, kisbabás anyukák kértek tanácsot, szoptatással, babagondozással, csecsemőtáplálással kapcsolatban, viszont olyan szerteágazó témák merültek fel, hogy szükségét érezték, hogy legyen kihez fordulniuk megbeszélni a komolyabb kérdéseket. Kezdetben a találkozók a tapasztalataik megbeszéléséről, szakmai ismereteik bővítéséről szólt és ekkor kovácsolódott össze a ma már Lactateam-ként működő, pécsi szoptatás támogató csapat.

A Lactateam jelenleg is öt tagból áll. Folyamatosan képezzük magunkat változatos témákban, jelenleg orvosokat, természetgyógyászt, dúlát, hordozási tanácsadókat, fotóst, spirituális választerápia alkalmazót találsz köztünk és több szakmai támogatót tudhatunk magunk mellett. Fontosnak tartjuk, hogy a várandóssággal, babázással kapcsolatban minél szélesebb körű ismereteink legyenek és minél több témában tudjunk segíteni az édesanyáknak, ezért folyamatosan képezzük magunkat.

Ketten közülünk laktációs szaktanácsadó (IBCLC) hallgatóként szoptatástámogató klubokat vezetnek és önkéntes szoptatási tanácsadói munkát végeznek a PTE Szülészeti Klinikán, illetve e-mailen, telefonon. Hamarosan indul várandósoknak szóló felkészítő minitanfolyamunk, melyen a kismamákat segítjük a babázásra való felkészülésben, illetve rendezvényeket is szervezünk ebben a témakörben (idén már másodszor szerveztük a Születés Hete pécsi programjait). A Zsebi magazinban a Lactateam rovatában olvashatjátok aktuális cikkeink ízelítőit, a teljes írásokat pedig honlapunkon találjátok.

Rendszeresen együttműködünk a Mohácsi Kórház szülészetével, a Szigetvári Kórház szülészetével, a PTE Szülészeti Klinikával, a Pécsimamival és a Zsebi Magazinnal.

Célunk, hogy a pécsi és Pécs környéki kismamák, anyukák még könnyebben és még gyorsabban választ kaphassanak a kérdéseikre és segíteni őket szoptatási céljaik elérésében. Fontosnak tartjuk a szoptatás, az anyatejes táplálás népszerűsítését, illetve az egészségügyi szakemberek szoptatással kapcsolatos ismereteinek fejlesztése.

Tagjaink:

 

Szakmai támogatóink:

  • Almási Edina – természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta
  • Maninger Katalin – IBCLC laktációs szaktanácsadó
  • Maróy Ditta – dúla, szülésfelkészítő
  • Pálné Gudmon Erika – La Leche Liga szoptatási tanácsadó