Hiteles források

La Leche Liga Magyarország – www.lll.hu – “Az utóbbi években a szakemberek rádöbbentek arra, milyen messzemenő káros következményei vannak a mesterséges táplálás előtérbe kerülésének, és ezért világszerte ismét a csecsemők szoptatását szorgalmazzák. A szoptatás művészetét azonban – bármilyen egyszerű és természetes is az – újra kell tanulni. Ehhez szeretnénk Önnek segítséget nyújtani.”

A Szoptatásért Magyar Egyesület – http://www.szoptatasert.hu/ – “A “Szoptatásért” Magyar Egyesületet 1995-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja azokat az egészségügyi szakembereket, akik szívügyüknek érzik a szoptatás támogatását. Fő célunk, hogy ismeretterjesztés és az egészségügyi dolgozók továbbképzése révén elősegítsük a csecsemők hat hónapos korig tartó kizárólagos és igény szerinti szoptatását, valamint a szoptatás folytatását igény szerint egyéves koron túl is. Tagjaink orvosok, védőnők, szülésznők, laktációs szaktanácsadók, pszichológusok, szoptatást segítő csoportok vezetői és tagjai, valamint számos érdeklődő, aki egyetért céljainkkal és aktívan támogatni kívánja munkánkat.”

IBCLC Laktációs Szaktanácsadók Magyarországi Csoportja – http://www.ibclc.hu/ – “A 2004-ben alakult csoport A “Szoptatásért” Magyar Egyesület keretein belül működik. Oldalainkon olvashat tevékenységünkről, megismerkedhet munkatársainkkal és megtalálhatja elérhetőségeinket.”