GYIK

Mit jelent az igény szerinti szoptatás?

“…Az024 igény szerinti szoptatás fogalma tulajdonképpen azt takarja, hogy a szoptatások ideje és időtartama a kisbaba szükségleteihez igazodik, nem valamiféle külső meghatározottsághoz. Vagyis a kisbaba minden jelzésre mellre kerülhet, függetlenül attól, hogy öt perce vagy öt órája szopott-e utoljára, és addig maradhat mellen, amíg ő szeretné. A gyermek minden szopásigényét a mellen élheti ki…”

Bővebben

Hogyan tudok szoptatni befelé forduló mellbimbóval?

“…Fontos tudni, a babák a mellből szopiznak, nem a bimbóból, így elsősorban a helyes mellrehelyezést kell megtanulni, és arra bátorítani a kisbabát, hogy megfelelő technikával szopizzon. Így a befelé forduló mellbimbóval is lehetséges a szoptatás…”

Bővebben

Mi a cumizavar és miért alakul ki?

IMG_6882Az édesanyákat gyakran biztatják arra, hogy kisbabájuk első heteiben különböző okok miatt használjanak valamilyen mesterséges cumit. Néhány ritka esetet kivéve azonban tápszer- vagy vízpótlásra nincs szükség, és az időre született, egészséges, szoptatott baba egészsége szempontjából nem jelentenek semmilyen előnyt.

Bővebben

Hasfájós a babám?!?!

A hasfájósság, idegen nevével kólika Dr Sears gasztroenterológus ismerőse szerint „egy hat betűs szó arra, hogy ‘fogalmam sincs’.”

Bővebben