Georgina története

Szabó Georgina vagyok, 26 éves, egy 26 hónapos cicifüggő nagyfiú anyukája. Szívesen megosztanám veletek a szoptatási történetünket.

2014 júliusára vártuk a kisfiam érkezését és már a várandósság alatt szerettem volna felkészülni a szoptatásra. Abban biztos voltam, hogy szoptatni szeretnék. Sokat olvasgattam az lll.hu-t, szoptatós fórumokat bújtam az interneten és szülésfelkészítő kurzuson vettem részt a párommal. A családom nagyon támogató volt a terveimmel kapcsolatban, ez sok erőt adott a kezdeti nehézségekben. Terhességi diabétesz miatt paleo diétán voltam, ami alacsony szénhidráttartalmú étrendet jelentett sok zöldséggel.

A tejem a szülést követő 3. napra lövellt be rendesen, addig babámat nagyon sokszor tettem mellre. A kórházban egyből megszoptathattam a babát, az aranyórát zavartalanul együtt tölthettük. A kisfiam ügyesen szopizott igény szerint, de nekem nagyon erős volt a tejleadó reflexem, ami az egeorginalején tanulási folyamatot igényelt a részemről és a fiam részéről is. Hordozókendőben sokszor álomba szopizta magát a kisfiam.

A növekedési ugrásoknál megijedtem, hogy nem tudja a csillapíthatatlan étvágyat mulasztani a tejem, de erre is a minél többszöri mellretétel volt a válaszom. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt a fiam, de 1.5 éves korában kezdett el 2 kanálnyinál nagyobb mennyiséget enni.

2x volt balesetünk szoptatás alatt, mikor a fogzó gyermek véresre harapta a mellbimbóm. Csodakrémek helyett rájöttem, hogy akkor múlik hamarabb a fájdalom, ha pont a sebes ciciből szoptatok. Ma már ovis nagyfiú, aki egy egész napot kibír cicizés nélkül, de estére szeret hozzám bújni és cicizni. Bízom benne, hogy elhagyja majd a cicizést, ha készen áll rá.

Azoknak az édesanyáknak, akik szoptatni szeretnék a gyermeküket, azt a tanácsot adnám, hogy ne adják fel! A szoptatást tanulni kell és szakemberek segítik a helyes technika kialakítását!

A babáknak ez a legnagyobb immunerősítő ajándék az életre!

Köszönettel:
Szabó Georgina